Cara Nak Buat Bentuk Kuih Siput

Harini adik nak kongsikan resepi kuih siput. Mudahnya Resipi Semperit Ni.


Resepi Kuih Siput Berempah Sedap Dan Rangup Blog Santai Santai Jerr

Tambahkan rempah serbuk cili serbuk ketumbar gaul sebati 4.

. 2 sudu besar serbuk kari. Mudah bukan ini adalah cara buat kuih siput yang sedap dan menarikApa lagi tunggu buat lah sekarang anda pasti merasai keenakannyaSila share jika mahu. 3 sudu cili kisar nak pedas tambah lagi 1 paket kecil rempah kari daging Optional 2.

2 Pecahkan dua biji telur pukul seketika dan masukkan ke. Ini adalah cara dan resepi untuk membuat kuih siput sedap rangup teringin nak makan jom try buat dengan resipi dibawah Cara Buat Kuih Siput Sebut saja kuih siput anda pasti akan. Jadi jangan risau kalau takut gigi tertanggal.

Share to Twitter Share to Facebook Share to Pinterest. 1 Masukkan tepung ke dalam bekas masukkan serbuk kari daging ikan daun kari yang diblend jintan manis ikan bilis kisar gaul hingga rata. Uli dan bentuk doh dengan papan rujukan slug.

Campurkan garam dan air dan tuangkan ke dalam tepung. Satukan semua bahan dan uli hingga jadi doh yang lembut. 10gm jintan putih - Kisar.

Campurkan tepung gandum gula garam dan marjerin ke dalam bekas bersesuaian. Terima kasih untuk Fatin Harnita perkongsian resipi Kuih Siput ini. Ayak tepung ke dalam bekas tapi simpan sikit dalam separuh secawan tepung untuk tambahan untuk guna masa buat siput nanti.

Letakkan daun kari ke dalam kek yang hampir masak. Kuih siput yang dah siap goreng rehatkan biar betul2 sejuk baru masukkan dalam bekas kedap udara. Tak da langsung yang keras.

Cara membuat kuih siput. Masukkan minyak menjadi tepung dan kendur. Masukkan semua bahan-bahan di atas tepung gandum cili kisar rempah kari telur mentega yang sudah dicairkan serta.

Seterusnya tuang marjerin cair tadi sedeikit demi sedikit ke atas tepung. Goreng dalam minyak panas. Masukkan semua bahan-bahan diatas iaitu tepung gandum cili kisar rempah kari telur mentega yang sudah dicairkan dan air garam.

Kalau tak da memang tak jalan. 220gm marjerin - dicairkan Kalau nak lagi ranggup guna sukatan 240gm marjerin 6 tangkai daun kari - untuk di campur dalam minyak semasa menggoreng. 1 kg tepung gandum.

Seterusnya gaulkan masukkan serbuk rempah kari. Bila doh dah sebati tak keras tak lembut dan betul-betul sesuai untuk diterap bolehlah gentel kecil-kecil dahulu sebelum diterap di atas papan penerap siput. 1 cawan minyak masak 34 cawan air Sedikit garam Minyak untuk menggoreng Cara memasak.

Posted by Unknown at 0015. Kuih Siput merupakan salah satu kuih yang sentiasa menjadi pilihan ramai setiap kali Hari Raya Aidilfitri. Mula-mula sekali cairkan marjerin dan sejukkan seketika.

Sesiapa nak buat ni memerlukan R tau. Kisar udang kering yang digoreng bersama bawang putih. KUIH SIPUT - Versi Rangup.

Tambah bahan kisar gaul lagi 5. CARA PENYEDIAAN KUIH SIPUT. Gaulkan tepung gandum dengan rempah kari serbuk cili garam dan juga gula.

Sesiapa yang tak suka kuih manis sesuai sangat buat kuih ini. Kemudian campurkan air sejuk sedikit demi sedikit ke dalam campuran tepung tadi. Gaulkan dengan tangan sehingga menjadi seperti serbuk roti.

Adik buat ni dalam 1 12 jam. Gaul tepung bersama serbuk kari dan marjerin yang telah dicairkan tadi. CARA PENYEDIAAN KUIH SIPUT LEGEND.

Kalau ada yang nak cuba buat nanti jangan lupa guna resipi ni tau. Dalam satu bekas campurkan bahan kisar dan gaul rata bersama garam. Kalau makan sambil tengok drama ni mesti habis cepat tanpa sedar.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Kuih siput ni resepi adik belajar daripada tammak saudara. Admin pun rasa nak cuba buat resepi ini boleh buat stok untuk raya.

Pasikan marjerin sebati dengan tepung. Pastikan api sederhana supaya bahagian dalam kuih siput masak sekata. Bila kuih siput sedia di angkat taburkan sedikit daun kari.

15gm udang kering - Goreng dan Kisar. 10gm jintan manis - Kisar. Gaulkan sehingga menjadi doh.

Blend udangJintanbawang blend tak halus sgt 2. Cara-caranya penyediaan kuih siput rangup. Bila bunyi daun kari dah senyap angkat kuih siput ke dalam loyang yang dialas tisu.

Sebab ada rahsia nak buat kuih siput supaya lebih gebu dan sedap. Marjerin dicairkan dan sejukkan sebentar suam-suam.


Resepi Kuih Siput Yang Rangup Zaza Iman


Resepi Kuih Siput Tradisi Yang Sedap Saji My


Resepi Kuih Siput Yang Sedap Rangup Dan Berempah Dengan Sukatan Cawan


Resepi Kuih Siput Rangup

Post a Comment

0 Comments

Ad Code